Stefan Belderbos en Martijn Pieck tonen nieuwe voorstelling Waailand

PINGJUM – Kunstenaar Stefan Belderbos en componist Martijn Pieck komen met een nieuwe voorstelling. Die heet Waailand en is een ode aan het Friese landschap. Belderbos en Pieck hielden vorig jaar een processie naar Pingjum met aansluitend een voorstelling over het landschap. Deze eenmalige voorstelling voor een klein publiek was de aanzet voor hun nieuwe kunstproject. Samen met dichter Dien L. de Boer uit Exmorra leggen zij momenteel de laatste hand aan Waailand. De voorstelling is in het schuilkerkje van Pingjum, de Fermanje. Dan toont Belderbos diaprojecties van het landschap en een film op het grote scherm voor de preekstoel. De filmbeelden zijn door Belderbos zo bewerkt dat zij zowel de schoonheid van het landschap als de vernietigende kracht van de wind en het water om ons heen laten zien. Pieck maakte geluidsopnamen van het ruisen van riet en het suizen van de wind en van voorbijrijdende auto’s op de...

Lees verder »