VIDEO: Koeien gaan weer dansend naar buiten

Bij stadsboerderij De Molkerij aan de Koailoane in Damwâld zijn de 170 Holsteiner koeien van Baukje en Hessel Jan Sinnige het voorjaar vrolijk tegemoet gesprongen.Als om 11 elf uur de staldeur wordt opengeschoven staan de koeien bepaald niet te ringen in de rij om al springend naar buiten te komen. Maar na enige aarzeling kan een eerst koe de reis naar het malse gras niet langer weerstaan en huppelt vrolijk het land in, daarbij gadegeslagen door enkele honderden toeschouwers die naar het spektakel  zijn komen kijken.Voor De Molkerij koeien is dit de eerste keer in twee jaar dat zij massaal naar buiten zijn gekomen. In de afgelopen periode moesten zij op stal blijven vanwege waterproblemen in de omringende sloten. Daar is nu een oplossing voor gevonden door de aanleg van drinkwaterleidingen en drinkbakken in het land.       Video: Paul Achterberg. ©:RTVNOF.NLVIDEO: Koeien gaan weer dansend naar buiten

Lees verder »