Belangrijke winst Buitenpost op Gorecht

Buitenpost speelde zaterdag in Haren een moeizame wedstrijd tegen het stugge Gorecht. Uiteindelijk maakten doelpuntenmakers Simon Schreiber en Joop Pijnacker het verschil in de slotfase.Een belangrijke 0-2 overwinning, want daarmee staan de Blauwkes bovenaan in de derde periode. Daarnaast kon de ploeg zelfvertrouwen tanken in aanloop naar de halve finale van de noordelijke districtsbeker, woensdag in en tegen Staphorst. En met de zege heeft Buitenpost dit seizoen in totaal 42 punten bij elkaar gevoetbald, een clubrecord in de eerste klasse.StrafschopDe wedstrijd in Haren kwam moeilijk op gang. Gorecht was verdedigend goed georganiseerd en loerde op de counter. Buitenpost was veelvuldig in balbezit maar kwam tegen de zestien meter vaak de robuuste Harense verdedigers tegen. De bal ging te langzaam rond om de thuisploeg te doen wankelen. De meeste opwinding in de eerste helft gaf een overtreding van keeper Robert van der Laan, waar de scheidsrechter een strafschop voor gaf. Penaltykiller...

Lees verder »