Cabaretier Ruurd Walinga leert kerkvolk vissen

HEERENVEEN – Op zondag 7 mei is cabaretier-evangelist Ruurd Walinga uit Leeuwarden in de Goede Herderkerk met zijn programma ´Happen naar de Baas´.  Walinga is uitgenodigd om het kerkvolk in Heerenveen te leren vissen. Het programma begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. De avonddienst in de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Oude Veenscheiding 15 in Heerenveen wordt op zondagavond 7 mei gevuld met cabaret. Ruurd Walinga speelt dan zijn cabaretstuk Happen naar de Baas en doet uit de doeken waarom Jezus zijn toehoorders opriep vissers van mensen te worden. Het is een humoristische zoektocht naar geluk waarin Walinga nu eens geen typetje speelt, zoals in zijn tien andere stukken, maar zichzelf. Happen naar de Baas De cabaretier probeert op allerlei manieren zijn geluk te beproeven. Het gaat onder meer over verlangens. Uiteindelijk ontdekt de cabaretier waarom de hoofdpersoon van ‘er loopt een man over het water’ de mensheid...

Lees verder »