Dichtbundel Wiebe Dooper gepresenteerd

  SNEEK – Cultuurwethouder Mirjam Bakker en stadsdichteres Hillie van Brug ontvingen gistermiddag in boekhandel van der Velde de eerste dichtbundel van Wiebe Dooper. ‘Het doet ertoe’ luidt de titel van het boekje, dat 106 pagina’s telt en bijna vijftig verzen. Het Friese landschap is een terugkerend element in de poëzie van Wiebe Dooper. Satire kenmerkt de bundel door onder meer de verzen ‘GaastraJas’ en ‘Biobak’. Ook is er oog voor Sneker jongens die ooit wereldzeeën trotseerden in ‘WereldVaarders’. Bloem, Slauerhoff en Nijhoff zijn favoriete dichters van Wiebe Dooper, evenals de eigentijdse Wilco Berga en Margreet Schouwenaar. Samen met de Snekers Amieke de Rapper en Marten Visser maakt Wiebe Dooper deel uit van de nieuwe stichting FryX die zich toe gaat leggen op poëzie en verhalen in de ruimste zin van het woord. Bekende en minder bekende schrijvers uit de Súdwesthoek staan eveneens volop in de belangstelling van FryX. Hieronder...

Lees verder »