Enquête over natuurinclusieve landbouw in Noordoost-Fryslân

DAMWALD – Biedt natuurinclusieve landbouw boerenbedrijven in Noordoost-Fryslân een beter bestaansrecht? Dat wil de vereniging Noardlike Fryske Wâlden (NFW) van de boeren weten. Alle agrarische ondernemers en samenwerkende partijen in de regio krijgen hiervoor een enquête toegestuurd. De vragenlijst is met name bedoeld om wensen en ideeën van de boeren over natuurinclusieve landbouw in beeld te krijgen en te horen in hoeverre ze daar al mee bezig zijn. Het startschot voor de enquête is vrijdagmiddag 21 april gegeven door NFW-vicevoorzitter Wout van Vulpen. Hij overhandigde de vragenlijst aan gedeputeerde Johannes Kramer van de provincie Fryslân, wethouder Albert van der Ploeg van de gemeente Dongeradeel, tevens voorzitter van de Stichting Living Lab Natuurinclusieve Landbouw, en dagelijks bestuurslid Jan van Weperen van Wetterskip Fryslân. De partijen steunen het initiatief voor de regionale zoektocht naar een meer natuurinclusieve landbouw. Het startmoment vond plaats op het melkveebedrijf van maatschap Broersma-Van der Noord in Damwâld....

Lees verder »