FOTO’S | Programma Koningsdag Harlingen bekend

HARLINGEN – Het programma van Koningsdag Harlingen is bekend. Daarbij zijn er weer tal van buitenactiviteiten. Om 8.00 uur gaat de vlag met oranje wimpel uit. Daarna volgt om 9.30 uur de traditionele aubade met de muziek- en dansgroepen van Hosanna en het Stedelijk Muziekorkest. De aubade is op het Stadhuispleintje of Ate Zijlstraplein aan de Noorderhaven. Dan is er ook een toespraak van burgemeester Sluiter. Programmaboekjes met de liedjes worden door leden van het Centraal Comité 1945 uitgedeeld. Hosanna treedt na de aubade op bij zorgcentrum De Spiker. Vervolgens is er vanaf 10.00 uur de Zwarte Markt op De Lanen. In de Engelse Tuin houdt de Rotary Club haar tuinfeest. Verder zijn de winkels open. Vanwege Koningsdag zijn op donderdag 27 april de Voorstraat, Simon Stijlstraat, Spekmarkt en De Lanen afgesloten voor het verkeer. (Foto’s Joop van der Heide)

Lees verder »