Gastouder op Mini-bso

SINT NICOLAASGA ‘Een prima inkomen, leuk werk, thuis bij je eigen kinderen en voldoende tijd voor jezelf. Het kan niet beter. ‘ Aan het woord is Rianka Visser, gastouder in St Nicolaasga. Zij vangt 12 gastkinderen in de basisschoolleeftijd op, verdeeld over vier dagen per week. Ze noemt dit de Mini-bso. Op de Mini-bso zijn geen kleinere kinderen om rekening mee te houden. Je hebt weinig zorgtaken waardoor je de mogelijkheid hebt om allerlei leuke activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar te organiseren. Om de Mini-bso uitdagend en bijzonder te houden, heeft elke maand een thema. Met activiteiten die je thuis niet zo snel doet. Zoals afval verzamelen bij het thema Milieu, of proefjes doen voor de Wetenschap. Simpel en toch leuk is ook naar een strandje of speeltuin in de buurt, met het fietspontje over of zwaaien naar toeterende vrachtwagens. Maar je hoeft kinderen niet steeds te entertainen. Gewoon...

Lees verder »