Gehavend Geel Wit verliest in slotfase van FC Harlingen

Een door schorsingen en blessures zwaar gehavend Geel Wit heeft zaterdag 22 april met 2-1 verloren van FC Harlingen. De beslissing viel in de voorlaatste minuut.Trainer Frans à Nijeholt kon welgeteld vijf selectiespelers opstellen. De centrale verdediging werd gevormd door oudgedienden Mark Molenaar en Peter Oud, die met hun resp. 31 en  43 lentes het nog behoorlijk goed deden. Omdat beiden de snelsten niet meer zijn had à Nijeholt gekozen voor een verdedigend concept.Geel Wit kwam al na 54 seconden op voorsprong. Een voorzet van links kwam bij Johan Kolk. Zijn inzet werd gepareerd door de keeper van Harlingen, maar die was kansloos op de rebound van Pieter Kiewiet.Twee minuten later kreeg Johan Kolk nog een goede kopkans, maar daarmee waren eigenlijk wel alle kansen van Geel Wit genoemd. Langzaam maar zeker bouwde de thuisclub aan een overwicht, wat in de 35-ste minuut werd uitbetaald in de vorm van de gelijkmaker...

Lees verder »