Goud, zilver en brons voor gymnasten Acro Academy

ZWOLLE – Teams van de Acro Academy kwamen zaterdag in actie in Zwolle, tijdens de plaatsingswedstrijd voor het NK Acrogym. Hoewel topsportclub Acro Academy Noord Nederland deze maand verhuisde naar Marum, komen veel van hun gymnasten uit de regio Drachten en omgeving. Zoals de tienjarige Robin Luinge uit Drachten, die met haar partners Inge Speerstra en Marieke Hulder uitkomt in de categorie Pupillen – de jongste leeftijdscategorie op hoog niveau. Met een schitterende oefening wisten zij de zilveren medaille te verdienen. Bij de jeugd was er een bronzen medaille voor Boornbergster gymnaste Lisanne Feenstra met haar partner Willeke Koster uit De Tike, die met twee mooie routines de jury wisten te overtuigen. Voor de Drachtster Amber Bosma had de wedstrijd een gouden randje : niet alleen kreeg zij samen met haar partner Lian Boersma in de categorie Jeugd het goud omgehangen, ook wisten zij hun eerste limiet voor de Europese...

Lees verder »