Man uit Sneek (36) gewond na botsing tegen boom

HASKERDIJKEN – Een 36-jarige automobilist uit Sneek is zaterdagmiddag op de Rijksstraatweg in Haskerdijken met zijn auto tegen een boom gebotst. De man raakte daarbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is bij de Sneker een bloedproef afgenomen, nadat uit de baastest bleek dat hij te veel alcohol op had. Tegenover de agenten had de bestuurder verklaard dat hij met zijn telefoon bezig was en daarom van de weg raakte. Op het politiebureau ontdekten agenten dat de Sneker eerder dit jaar ook was betrapt op het rijden onder invloed. Hiervoor had hij een verplichte cursus bij het CBR moeten volgen. Omdat hij daar niet was komen opdagen, was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Lees verder »