Mevrouw G. van der Bijl-Wagenaar 100 jaar

DE WESTEREEN – Zaterdag is mevrouw G. van der Bijl-Wagenaar 100 jaar geworden. Burgemeester Sicko Heldoorn kwam persoonlijk langs om de honderdjarige te feliciteren. Ze  had al een prachtige vaas met bloemen van de gemeente Dantumadiel ontvangen. Mevrouw van der Bijl is de oudste bewoonster van Brugchelencamp. Voor alle bewoners en medewerkers van Brugchelencamp was er vandaag een gebakje met de tekst 100 jaar. Mevrouw is nog redelijk gezond. Alleen het lopen gaat niet zo goed meer en haar geheugen wordt wat minder. Mevrouw van der Bijl is op 22 april 1917 geboren in de Westereen en is daar altijd blijven wonen. Met haar man Dirk van der Bijl, die tien jaar geleden is overleden, heeft ze aan de Doarpstrjitte, vroeger op ‘e Oare Hoek genaamd, gewoond. Mevrouw heeft één zoon, drie kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Aan het einde van de middag kwamen ze allen langs bij mevrouw van der...

Lees verder »