Scoutinggroep De Esdoorn trotseert survivalbaan | Fotoverslag

LEEUWARDEN – De jeugdleden van Scoutinggroep De Esdoorn krijgen in juli een uitdagende survivalrun voor de kiezen. Als voorbereiding op deze tocht ondergingen de scouts, explorers en roverscouts zaterdag 22 april een actieve middag op de survivalbaan van OutdoorNL. De scouts bestaan uit jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar, de explorers uit jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar en bij de roverscouts betreft het jongens en meisjes van 18 tot 21 jaar. Na een warming-up rondje met touwbanen, slootjes en oefeningen werd dit weekend op de survivalbaan flink gewerkt aan de klim- en klauterskils. De oefeningen bestonden onder andere uit het afleggen van een autobandenbaan, een flinke slinger naar een net en een apenhang onder een touw. Aan het eind was er nog tijd over om zelf meerdere vrije oefeningen te doen. Kort samengevat was het een heerlijke sportieve middag in de gezonde buitenlucht. Fotograaf Humphrey Paap schoot...

Lees verder »