Verlies voor Softbaldames Drachten Diamonds

DRACHTEN – Na een afgelaste wedstrijd vorige week in Enschede verloren de softbaldames Drachten Diamonds /Northern Stars hun tweede competitiewedstrijd tegen het team van Blue Hawks uit Zwolle, op de softbalvelden aan de Sportlaan in Drachten. De partij werd met 5-15 verlies afgesloten, ondanks dat het combinatie team van Drachten en Leeuwarden flink hun best deden. Op de pitcherplaat startte het team met de ervaren Aline Obbink. Het thuisteam hield de verdediging eerst goed gesloten. In de eerste gelijkmakende eerste slagbeurt wist de snelle honkloopster Jia-Qi Plantinga het eerste punt te scoren voor Drachten na een honkslag van Anneloes van Eijk. In derde inning liep Zwolle verder uit en werd er besloten om een van de pitchers uit Leeuwarden op de pitcherplaat te zetten. Elsa Croes hield de slagvrouwen van Blue Hawks flink bezig en voor Drachten was het Laura Heins die met een verre tweehonkslag even later op een...

Lees verder »