Wedstrijd voor beginnende Optimist zeilers

EASTERMAR – Wsv Tusken Mar & Leyen houdt, in samenwerking met wsv Achtkarspelen, op zondag 30 april een oefencombiwedstrijd voor beginnende Optimist zeilers (Optimist C).  In de ochtend krijgt de jeugd uitgebreid uitleg wat de bedoeling is en ’s middags worden een paar korte wedstrijdjes gevaren. Deze oefencombi vindt plaats op het Bergumermeer vanaf recreatieterrein De KomerkSnakkerbuorren 1 in Eastermar. De Optimist C klasse zijn zeilers met héél weinig ervaring. CWO 1 niveau is voldoende. De combi is de ideale mogelijkheid om voor de allereerste keer kennis te maken met wedstrijdzeilen. Je kan meedoen met verschillende boten, WSV Achtkarspelen heeft zelf ook een aantal optimisten. Zou je graag mee willen doen maar heb je geen boot, dan kun je dat aangeven. Voor de Optimist  zeilers is het C niveau bij de Combi de instapklasse. De C’ers kunnen met heel weinig ervaring en ook met iedere (ook ongemeten) Optimist al meedoen. Je...

Lees verder »