Bescheiden rol karateka’s IJlst

IJLST – De IJlster deelnemers konden zaterdagavond geen vuist maken tijdens de ‘Masters Of Kyokushin 2017’. Tijdens dit door Fokke Rosier van Kyokushin Karate IJlst georganiseerde Karate Gala heeft het publiek kunnen genieten van veertien spetterende partijen. Ook betraden vier, soms letterlijk, aanstormende talenten het podium. De kampioenschalen gingen dit jaar mee terug naar Bergschenhoek, Winsum (Gr), Zuidlaren, Katwijk, Raamsdonkveer, Zutphen, Veendam, Leeuwarden en Tilburg. De lokale kanshebster Irene Rosier moest na verlenging de winst laten aan de uit Leeuwarden afkomstige Lauren van de Zee. In deze ‘strijd om het noorden’ ging het tot het einde aan toe gelijk op. Een scheidsrechter eslissing was nodig om een winnaar aan te wijzen. Met drie tegen één mocht Van de Zee de kampioenschaal in ontvangst nemen. De IJlster heren Tim van der Hout en Thomas Dijkstra moesten beide de winst laten aan hun sterke tegenstanders. Beide partijen werden binnen de reguliere speeltijd beslist....

Lees verder »