Dertien kansrijke ondernemers ontvangen hun diploma

SNEEK – Wethouder Maarten Offinga reikte vorig week diploma’s uit aan dertien deelnemers van het project Kansrijk Ondernemen. Afgelopen najaar begonnen zij aan een intensieve, zes maanden durende training, waarin ze worden voorbereid om zelfstandig ondernemer te worden. Kansrijk Ondernemen is een scholings- en voorbereidingstraject richting het zelfstandig ondernemerschap voor mensen met een belemmering of een afstand tot de arbeidsmarkt.  Voor deze groep kan het ondernemerschap een goede optie zijn, omdat de arbeidsbelasting van het ondernemerschap variabel kan worden ingevuld.  Vanwege (gezondheids)problemen kan het voor sommige mensen moeilijk zijn om een baan in loondienst te vinden. In het ondernemerschap kun je je eigen het tijdsindeling maken. De praktijk heeft uitgewezen dat het ondernemerschap vaak zeer goed aansluit bij de mogelijkheden van deze mensen en hun persoonlijke ambities. Dit is de vierde editie van het project Kansrijk Ondernemen. Súdwest-Fryslân nam het initiatief voor dit project in 2014. Het kreeg in 2015...

Lees verder »