Dudok Kwartet geeft concert op het Drachtster Lyceum

DRACHTEN – In de mediatheek van het Drachtster Lyceum heeft het Dudok Kwartet donderdagochtend een concert gegeven. Het Amsterdamse strijkkwartet was uitgenodigd om in het kader van het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming een aantal klassieke werken te spelen en ook te vertellen over de muziekstukken. In de multifunctionele mediatheek van het Lyceum speelde het kwartet werken van Sjostakovitsj, Beethoven en Ligetti. Van laatst genoemde (moderne) componist speelden de strijkers een klankvlakkencompositie, dat apparaten die stuk gaan verbeeldt. Daarvoor speelden zij, als contrast, een door Beethoven gecomponeerd muziekstuk over de grote overstroming in Noord Nederland in 1825. Ook in de tijd zonder social media ging dat nieuwsbericht als een lopend vuurtje door Europa. Verwijzing Van Sjostakovitsj lieten zij een compositie horen waarin hij de eenzaamheid van een stukgelopen liefde als metafoor gebruikt voor de eenzaamheid die hij voelde in een land waar hij niet de muziek mocht maken die hij wilde....

Lees verder »