Europa Kinderhulp zoekt met spoed vakantiegezinnen

LEEUWARDEN – Word vakantieouder en trakteer uzelf op een glimlach deze zomer. Deze slogan hanteert Europa Kinderhulp voor het komende zomerseizoen. Het geldt voor al die kinderen die in het kader van Europa Kinderhulp onder andere naar Friesland komen. Ook geldt het voor de vakantiegezinnen die deze kinderen de vakantie van hun leven willen geven. ,,Ik had liever harder gelachen, dan een enkele glimlach”, gaf een 48-jarige medewerkster van Europa Kinderhulp Friesland aan. ,,Het wordt steeds moeilijker om vakantiegezinnen te vinden. In de drie jaar dat ik vrijwilligster ben, zie ik het aantal kinderen alleen maar minder worden.” Ze gaf verder aan dat het niet alleen voor het vakantiekind een unieke ervaring is om ongeveer twee weken in Friesland te zijn, maar dat het voor het vakantiegezin ook een prachtige ervaring en uitdaging is om deze kinderen te laten meedraaien in het gezin. Ze vertelde dat ze vorig jaar op...

Lees verder »