Fietsers Jaap d’huzestocht met tegenwind tegen kanker

MUNNEKEZIJL – Team Jaap d’huzes organiseerde zaterdag haar laatste activiteit ten behoeve van KWF; een fietstocht. Er waren twee afstanden; de recreatieve variant van 40 kilometer en de sportievelingen reden 100 kilometer door het Marne-gebied. Stempelposten waren er bij De Boeter in Zoutkamp en bij Het Booze Wief in Lauwersoog. Gelukkig was het droog weer, wel stond er een behoorlijke wind. Maar dat mocht de medestrijders niet deren. Samen fietsen tegen kanker en opgeven is geen optie, was het motto voor iedereen. Voor een goed doel en voor een goed gevoel. Ruim honderd deelnemers trotseerden het frisse weer en de forse wind. Ook burgemeester Koos Wiersma van De Marne was medestrijder tegen kanker. Hij was meteen enthousiast om mee te doen voor het goede doel. De deelnemers ontvingen na afloop een bidon en konden onder het genot van een gratis kopje koffie of thee, aangeboden door VV Grijpskerk, genieten van muziek...

Lees verder »