FOTO’S | Jeugd leeft zich uit bij Waedhoeke Survival in Oosterbierum

OOSTERBIERUM – Ruim honderdvijftig kinderen hebben vrijdag meegedaan aan de Waedhoeke Survival in Oosterbierum. Bij de run waren er hindernissen over water en door de lucht en moest er worden geklommen en geklauterd. De jeugd had weinig last van de kou. Als zij in het water vielen, was er bovendien een time-out met een douche en kregen zij droge kleren. Het af te leggen parcours rondom Oosterbierum was vijf kilometer lang en telde acht hindernissen. De route werd gemiddeld afgelegd in ruim drie uren. Het parcours was uitgezet door een grote groep vrijwilligers. De deelnemers waren afkomstig van onder andere jeugdclubs uit: Sexbierum, Beetgumermolen, Dronryp en Minnertsga. De Oosterbierumer jeugd bleef slapen in boerderij Haerdastate van de familie Jukema en knoopte er de volgende dag nog een bezoek aan Ponypark Slagharen aan vast. Op zondag 30 april om 14.00 uur is er bij dezelfde boerderij de Vierdorpendienst met medewerking van Ichtus....

Lees verder »