Gerdykster Merke dit jaar voor het eerst op zondag

GORREDIJK – Met ingang van dit jaar gaat er een en ander veranderen rond de jaarmarkten en kermis in Gorredijk. Door de terugloop van publiek op de Gerdykster Merke heeft de organisatie samen met de gemeente besloten dat de markt voortaan op zondag gehouden wordt in plaats van maandag. Hiermee hoopt men het publiek weer terug te trekken naar de traditionele markt. De voorjaarsmarkt wordt dit jaar gehouden op zondag 7 mei. De kermis duurt drie dagen van 5 t/m 7 mei. Kermis met nostalgisch tintje De voorjaarskermis in Gorredijk krijgt dit jaar een nostalgisch tintje met de komst van een aantal “oude” attracties. De welbekende Calypso, Zweefmolen (met Wellershaus kermisorgel uit 1908) en een vliegtuigmolen zullen de sfeer van vroeger weer naar boven halen. Uniek De Calypso van de familie Kroon-Hoefnagels is de enige complete nostalgische Calypso op de Nederlandse kermis welke nog een aantal keren per jaar in...

Lees verder »