Koude Koningsdag met een enkele bui

HEERENVEEN – Koningsdag 2017 beloofd dit jaar koud te verlopen met daarbij een enkele bui. De maximumtemperatuur bereikt de komende dagen een dieptepunt. Het wordt slechts 9 à 10 graden, terwijl een graad of 16 normaal is. Een stevige noordwestenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen van 3-5 graden. Koningsdag kouder dan Kerst Vorig jaar beleefden we de koudste koninklijke feestdag sinds 1985. Het werd in De Bilt slechts 10,7 graden. Dit jaar wordt het ongeveer 9 graden en daarmee wordt het de koudste koninklijke feestdag sinds 1979. De koudste editie ooit is die van 1970 met een maximumtemperatuur van 8,6 graden. Daarbij was de zon de hele dag niet te zien. Met een maximumtemperatuur van slechts 9 graden wordt Koningsdag bovendien kouder dan afgelopen Kerst. Tijdens de Kerstdagen werd het maximaal 11,7 en 11,8 graden. Verkopers op de vrijmarkt doen er goed aan om zich warm te kleden. In de nacht naar Koningsdag...

Lees verder »