Lezing over luchtoorlog boven Friesland

KOARNJUM – In het kleinste huiskamertheatertje van noordwest Friesland, De Wier in Koarnjum, vindt op 29 april een lezing van de S.M.A.M.F. plaats over de luchtoorlog boven deze provincie in de jaren ’40 – ’45. De avond begint om 20.30 uur. Op deze avond worden bespreken Alexander Tuinhout en Douwe Drijver twee ‘crashes’, namelijk de Short Sterling die neerkwam in de oorlogsjaren bij Blija en het neerstorten van de Halifax bij Spears. Ook worden de functie en de rol van vliegbasis De Fliegerhorst bij Leeuwarden in deze periode toegelicht. Verder komen de activiteiten van de Stichting Missing Airmen Memorial Foundation (S.M.A.M.F.) aan bod. Mensen die de avond willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via bobdeboer@pinupsanddowns.com of 06-54763154

Lees verder »