Luchtscouting De Drones helpt Sint Joris om de draak te verslaan

DRACHTEN – De Drachtster Luchtscoutinggroep de Drones vierde zaterdagavond Sint Joris. En opnieuw werd de draak verslagen. Bij de Sint Joris viering word naast de vertolking van het toneelstuk de nadruk gelegd op de onderlinge band tussen de jeugdleden. In tegenstelling tot voorgaande jaren verzamelden de leden niet om het kampvuur, maar bij het clubhuis, waar zij samen met de leiding een eigen fakkel maakten. Voorzitster Monica Balder: ,,Om te laten zien dat iedereen in onze groep belangrijk is en een bijdrage levert aan de groep leek het ons mooi als de leden zelf het grote vuur aan zouden steken en zelf fakkels maken. Daarna een fakkeltocht lopen is dan natuurlijk helemaal scouting!” Als klap op de vuurpijl was er het jaarlijks terugkerend toneelstuk. Zou Sint Joris dit jaar weer winnen van de draak, of zouden er deze keer misschien wel marsmannetjes landen? Even dreigde het nog fout te gaan...

Lees verder »