Natuurfestival Proeven aan de Natuur bij De Kruidhof

Botanische Tuin van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost organiseert op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 17.00 uur een natuurfestival waarbij proeven, beleven en verhalen in de hoofdrol staan. Het is voor het eerst dat er een markt wordt georganiseerd waarbij uitsluitend producten worden aangeboden die rechtstreeks uit de natuur komen. Op deze dag kunnen kinderen broodjes met kruiden uit de tuinen bakken op een vuurtje, zijn er gratis rondleidingen door de tuinen en worden er hapjes gemaakt op open vuur met de oogst uit de tuin. Geïnteresseerden kunnen gratis advies krijgen over de aanleg van een moes- of kruidentuin.Op de markt staan bijvoorbeeld standhouders met homemade jams en chutneys met wild geplukt fruit en kruiden, gedroogde kruidenthee op basis van veganistische landbouw en permacultuur, kruidenoliën en kruidenzout, huidverzorgingsproducten van kruiden, biologische groentenplanten en kleinfruit, honingproducten, zaadgoed voor eetbare wilde planten en de Bokashi emmer (fermentatie van tuinafval voor thuis)....

Lees verder »