Opening watersportseizoen Langweer

LANGWEER Voor de negende keer is in Langweer het Skûtsjeseizoen geopend. Afgelopen weekend was het groot feest; 45 skûtsjes streden mee om de hoogste eer. Na een zaterdag met veel wind, en volgens Siep Bandstra de nodige krachtige “Pûsters” en enkele incidenten, volgde er een zondag met een iets rustiger weertype. Er werd fel gestreden en dat viel goed te volgen op de vernieuwde lange pier en vanaf de kade. De Langweerderwielen zijn voor het grootste deel al uitgebaggerd. Hierdoor kunnen de skûtsjes nog dichter langs de kade varen. Het schouwspel kon nu nog beter gevolgd worden. Voor de 4e keer in successie werd op zaterdag de Skûtsjerun georganiseerd. Meer dan 200 deelnemers renden 5 of 10 kilometer langs de boorden van de Langweerderwielen met de statige Skûtsjes op de achtergrond als decor. Even later gingen de kinderen nog van start in de Ranjarun. Voor de allereerste keer is op...

Lees verder »