Politie achtervolgt beginnend bestuurder

DRACHTEN – Een te hard rijdende beginnend bestuurder is zondagavond op de A7 achtervolgd door de politie nadat hij een stopteken negeerde. De 19-jarige inwoner van Opsterland werd rond 21:45 uur geklokt op de A7 ter hoogte van Terwispel. Hij reed 170 kilomter per uur waar 130 kilomter per uur de maximaal toegestane snelheid is. Hij gaf op het laatste moment geen gehoor aan het stopteken dat hij kreeg ter hoogte van de afrit Beetsterzwaag. Vlak voor het puntstuk vloog de 19-jarige de A7 weer op. De politie achterhaalde hem voor de afrit Drachten-haven en besloot de bestuurder alsnog te stoppen. De jongeman kan een bekeuring vanwege zijn snelheid en het negeren van een stopteken tegemoet zien. Ook zal hij bij het CBR op cursus moeten komen.

Lees verder »