Prijzen zeilfamilies Yntema en Otte

KOLMEERSLAND – De zeilfamilies Yntema en Otte uit Sneek deden zondag een geslaagde greep in de prijzenpot tijdens de winderige openingswedstrijden van de KWS. De wedstrijd van zaterdag op het Sneekermeer werd vanwege te veel wind afgebroken. De vroeg gestarte Flitsen A en B haalden nog wel de finish. Op basis van de twee wedstrijden van gisteren werd een klassement opgemaakt. Onno Yntema won beide races in de Olympiajol en zoon Jelmer won de eerste prijs in de Vaurien met negen bootjes aan de start. Steven Syperda uit IJlst werd tweede. In de Pampusklasse, een flink deel van de inschrijvers koos vanwege de wind en het frisse weer bij de start van het seizoen eieren voor zijn geld, zegevierden de youngsters Jan Deen en Sander Oost in de 306. Tom Otte en vader Ko legden in de 393 en 402 beslag op de tweede en derde prijs. Hette van der...

Lees verder »