PvdA Heerenveen blij met extra geld voor armoede

HEERENVEEN – Vanaf 2017 besteedt Heerenveen € 225.270,- aan kinderen van 0 tot 18 jaar uit arme gezinnen. Hierdoor kunnen kinderen meedoen aan sport en muziekles of bijvoorbeeld schoolspullen krijgen. Dit is ruim twee keer zoveel dan het bedrag wat eerder aan kinderen en jongeren kon worden besteed. Heerenveen ontvangt hiervoor extra geld van het Rijk. Alle kinderen die in armoede leven moeten volgens de fractie van de PvdA mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. Wij vinden het belangrijk dat kinderen die in arme gezinnen opgroeien dezelfde kansen krijgen als andere kinderen in onze gemeente. Met het extra geld kunnen we op nog meer manieren kinderen helpen om mee te doen.  Een op de zeven kinderen in Heerenveen groeit op in armoede. Om deze kinderen te bereiken, werkt de gemeente bij de besteding van het geld nauw samen met maatschappelijke organisaties als stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. Daarnaast heeft...

Lees verder »