Recensie: maatschappij kritisch werk bij oude liefde

Drie Dee Abstract, werk van Priscilla Vlak, Remco Mooijekind en Roland Maas bij Stichting Oude Liefde, Trambaan 17 in Heerenveen. Tentoonstelling verlengd tot 14 mei. Het is een vreemde eend in de bekende bijt. Op een plek waar je geen kunst verwacht. Onder hetzelfde dak met bloemenstal, kruidenier, busstation, pizzabakker en enkele leegstaande ruimten. Het Heerenveense station verpaupert enigszins en de galerie aldaar probeert de zaak nog enigszins op te fleuren. Die galerie aldaar is “Stichting Oude Liefde”, een naam die de lading dekt. In “Oude Liefde”, centrum voor kunst en activiteiten,  vonden de houders elkaar weer nadat ieder eerst zijns en haars weg was gegaan in het leven. In de liefde en in de kunst kwamen ze elkaar tegen en houden ze elkaar vast. Het kindje wat er kwam was de kunstplek, de ruimte die tevens dienst doet als atelier. De vreemde eend in de bijt, expositiezaal en werkruimte,...

Lees verder »