Roeirace Grou met teams uit heel Nederland

GROU – De Stichting Roeisloepenrace Grou organiseert zaterdag 29 april voor de negentiende keer de Roeirace Grou. Een klassieker in de roeiwereld. De Federatie Sloeproeien Nederland heeft het evenement dit jaar een nominatie gegeven voor het ‘Nederlands Kampioenschap 2017’, zowel voor de eerste klasse Dames als de eerste klasse Heren. Liefst 72 roeiteams uit alle hoeken van het land zullen opnieuw over een afstand van circa twintig kilometer strijden om de diverse bokalen en hun positie in het algemeen klassement. Het gevarieerde parcours loopt via de Wijde Ee, Modderige Bol, Hooidammen en de Oude Venen weer terug naar het pittoreske watersportdorp Grou. Start- en finishplaats is het water van de Rjochte Grou, voor Waterhostel Oer’t Hout. Na het kleurige schouwspel van het takelen op het Halbertsma terrein, zal het eerste startschot om 12.00 uur gelost worden. Vervolgens starten er om de twee minuten twee teams. De finish, meestal ongeveer twee uren na de start, is...

Lees verder »