Schaken | Ronde 30

LEMMER Op de eerste bord de leerling tegen de leermeester, Thomas Thijseling – Frank Frankema. Het werd een leerzaam duel, waarbij Thomas toch de handdoek in de ring moest leggen. Maarten Breimer tegen Frans vd Feen. Weer een echte Maarten Breimer partij[ Frans weet er anders ook wel raad mee aan malle wendingen. Maar Maarten had de druk en liet deze niet meer gaan en won zo de partij. Durk vd Werf speeldee een degelijke partij tegen Dick van Kolfschoten en zo won Durk. Jaap Bulten kwam goed uit de opening, een Budapester gambiet en won een stuk, later nog een pion. Kreeg hierdoor wel een slechte stelling en kon niet meer rokkeren. Het probleem bij Jaap is dat hij het later op de avond niet meer zo goed ziet en gaf een paard weg en daarmee de partij. Dick de Jong tegen Gatze Visser. Dick had een dijk van...

Lees verder »