Turn- en Gymsport Dokkum pakt acht medailles

Op zaterdag 22 en zondag 23 april werd in Nieuwehorne de tweede plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap turnen gehouden voor wedstrijdgroep 5. Van Turn- en Gymsport Dokkum kwamen dit weekend maar liefst 22 turnsters in actie.Baukje Anna van der Meulen (pupil 1 N3), Thirza Scherjon, Welmoed van der Bij en Flore Postma (pupil 2 N3) mochten de dag starten. Baukje Anna turnde vooral op de sprong en brug goed en turnde voor het eerst de arabier flikflak op de vloer! Ze eindige op de elfde plaats en heeft zich geplaatst voor het FK. Flore turnde een goede wedstrijd, waarbij ze bleef staan op de balk en op de brug zelfs het hoogste cijfer van hun categorie behaalde met 13.050 punten. Ook Welmoed turnde goed en turnde zich op alle toestellen naar de top drie.Thirza had helaas een val van de balk en een foutje aan de brug, maar kon zich...

Lees verder »