Vermillion wil proefboring doen in Rottum

ROTTUM Gemeente De Fryske Marren is geïnformeerd door Vermillion Energy dat zij van plan zijn een vergunning aan te vragen voor het doen van een proefboring. Het bedrijf heeft aanwijzingen dat er een gasveld is onder Rottum. Dit vermoedelijke gasveld ligt voor een groot deel onder de gemeente De Fryske Marren. Als locatie voor de boorinstallatie is een locatie langs de Kooiweg bij Nijelamer in de gemeente Weststellingwerf in beeld. Als economisch windbaar aardgas wordt aangetoond, dan zal op dezelfde locatie een productie-installatie wordt geïnstalleerd. De proefboring zou plaatsvinden in het voorjaar van 2018. Naast De Fryske Marren zijn ook de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen geïnformeerd. Gemeente De Fryske Marren liet in april 2015 al weten niet mee te willen werken aan gaswinning. De gemeenteraad besloot toen dat geen medewerking wordt verleend aan proefboringen, gaswinning en de daarbij behorende werkzaamheden. Maar het tegenhouden van gaswinning is moeilijk. Gaswinning wordt gezien...

Lees verder »