Brandweer Jubbega en Nieuwehorne assisteren bij boerderijbrand

LIPPENHUIZEN – De brandweerkorpsen van Jubbega, Nieuwehorne en Heerenveen verleenden dinsdagochtend assistentie bij een grote brand in een stal te Lippenhuizen. Rond half tien kreeg de brandweer van Gorredijk melding van een brand in een ligboxstal aan de Tjalling Harkeswei in Lippenhuizen. Binnen enkele minuten werd ook de brandweer van Jubbega opgeroepen. Bij het ter plaatse komen van de eerste eenheden blijkt dat er tussen de veertig en vijftig koeien in de brandende stal staan. Hierop wordt er opgeschaald naar het sein grote brand. Hierop komt de brandweer van Nieuwehorne en Drachten ter plaatse. Ook wordt er vanuit Heerenveen extra ademlucht naar Lippenhuizen gebracht. De aanwezige koeien worden door de brandweer uit de stal gehaald. Helaas moesten de meeste dieren worden afgemaakt omdat ze te ernstig verbrand waren. Door de snelle inzet van de brandweer bleef het woonhuis gespaard. Foto’s: SRfotografie Het bericht Brandweer Jubbega en Nieuwehorne assisteren bij boerderijbrand...

Lees verder »