Drachtsters helpen bij het Grieks kampioenschap mountainbiken

DRACHTEN – Een groep van acht mountainbikers uit Drachten en Steenwijk viert deze week Koningsdag niet mee in hun woonplaats. Zij gaan ‘fietsen kieken’ op Kos. Tekst Fokke Wester Donderdagochtend in alle vroegte vertrekken de Drachtsters van Bike Team Drachten naar Griekenland, om daar op het eiland Kos te helpen bij het organiseren van het Grieks kampioenschap mountainbiken. Ze zijn door de organisatie gevraagd omdat ze eerder al op het eiland aan een wedstrijd hebben meegedaan en toen opvielen door hun kennis, legt Miente Steensma uit. Hij won vorig jaar oktober op het Griekse eiland de wedstrijd in de categorie 40+, maar komt er al jaren. Fytseilân ,,Kos is in echt fytseilân, sizze se altyd, dus doe’t ik der seis jier lyn mei myn frou en dochter foar it earst kaam woe ik wolris sjen oft dat kloppet. Ik haw in fyts hierd, want dy binne dêr echt yn hiel...

Lees verder »