FOTO’S | Saakstra’s Brêge met Koningsdag weer op zijn plaats, vrijdag kan verkeer er weer over

FRANEKER – De nieuwe Saakstra’s Brêge in Franeker is maandag weer tijdelijk van zijn plek gehesen. De brug ligt tot donderdag op de Salverderweg en wordt op Koningsdag in de loop van de middag weer op zijn plek gehesen. De brug, die vorige week dinsdag ook al op zijn plaats werd gehesen, moest er tijdelijk weer uit om de damwanden te kunnen verwijderen. Die waren door aannemer DVJ Infra en Milieu uit Joure aangebracht om aan de brug te kunnen werken. Als de brug weer op zijn plaats ligt, kan het verkeer er vrijdag gebruik van maken. De nieuwe Saakstra’s Brêge is dan nog niet geheel af. Er worden dan nog zaken aangebracht zoals armleuningen. Als alle werkzaamheden gereed zijn, volgt de officiële opening. De brug zou aanvankelijk 1 april worden opengesteld. Volgens DVJ Infra en Milieu was er meer tijd nodig vanwege een nieuwe constructiewijze. Die aanvraag deed de...

Lees verder »