FOTO’S | Vrijwilligers geven groen rondom ijsbaan Sexbierum flinke snoeibeurt

SEXBIERUM – De zon schijnt, maar de temperaturen zijn laag. Door de koude harde wind is de gevoelstemperatuur nog lager. Toch is er een flinke groep mannen aanwezig op de ijsbaan van Sexbierum. Niet om te schaatsen, maar om de boomwal die om de baan staat te snoeien. Gewapend met kettingzagen gaan de mannen het groen te lijf. De grote blokken worden opgestapeld, het minder grote groen komt via de versnipperaar weer terug op de wal. ,,Het is al twee jaar geleden dat we groot onderhoud gepleegd hebben. Er groeien nu allemaal nieuwe uitlopers. Die moeten er weg, als er weer eens ijs komt, staat ons dat in de weg. Ligt er sneeuw op het ijs, dan moeten we dat zo de wal op kunnen schuiven.” Frustrerend vinden de mannen het niet dat ze werken aan een ijsbaan waar ook de afgelopen winter niet op geschaatst kon worden. ,,Het hoort...

Lees verder »