Geeske Postma benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

NT ANNAPAROCHIEIE – De 75-jarige Geeske Postma uit Sint Annaparochie is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg de koninklijke onderscheiding tijdens de jaarvergadering van Stichting Ons Bildt uit handen van burgemeester Gerrit Krol van de gemeente het Bildt. Postma ontving de onderscheiding vanwege haar verdiensten op het gebied van de Bildtse taal en cultuur. Zij was onder andere medeoprichter van de Stichting Ons Bildt in 1980 en zat zevenendertig jaar in het bestuur. Verder stond zij in die periode op de jaarlijkse braderie Lammetsymet in Sint Annaparochie met de verkoop van boeken, tegels en bijvoorbeeld vlaggen. Ook heeft Postma veel vertaalwerk gedaan gedaan voor de Stichting Ons Bildt. In 2000 heeft zij de Friese schrijfmethode voor de basisschool (Fryske taalrotonde) vertaald in het Bildts (Bildtse Taalrotonde). Verder vertaalde Postma van 1989 tot 1993 en in 2010 voor toneelvereniging Excelsior toneelstukken naar het Bildts. Daat deed...

Lees verder »