Gemeente Opsterland wijst structurele trouwlocaties aan

BEETSTERZWAAG – Het college van b en w van de gemeente Opsterland heeft besloten de locaties Bilderberg landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, de St. Hippolytuskerk in Olterterp en Nieuw Allardsoog in Bakkeveen aan te wijzen als ‘Huis der gemeente’. De mogelijkheden om te trouwen in Opsterland zijn verruimd. Vanaf 12 december 2016 is het mogelijk permanente trouwlocaties aan te wijzen en om in de buitenlucht of in de avonduren te trouwen. Tot voor kort konden bruidsparen alleen trouwen in het Lycklamahûs in Beetsterzwaag of een huwelijkslocatie voor één dag laten aanwijzen. Locaties waar gedurende twee jaar minimaal twee bruiloften per jaar zijn geweest, komen sinds 12 december voor in aanmerking om ‘Huis der gemeente’ te worden. De eigenaar/beheerder van een trouwlocatie kan zelf een aanvraag indienen hiervoor. Bruidsparen kunnen door deze maatregel zelf kiezen of ze in de trouwzaal in het Lycklamahûs in Beetsterzwaag trouwen of op een locatie buiten het gemeentehuis....

Lees verder »