Haakmaaraan voor de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

DFM De Haakmaaraangroepen van de bibliotheken komen volgende week weer bij elkaar. Wie mee wil doen, is van harte welkom. Deelname en koffie is gratis. Hier worden gezamenlijk een heleboel Granny Squares gehaakt. Deze worden aan elkaar gehaakt tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter. Op deze manier haken de deelnemers mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen. Als de recordpoging achter de rug is, wordt de grote deken weer uit elkaar gehaald. De duizenden eenpersoonsdekens die dan overblijven, worden geschonken aan allerlei goede doelen. In Bibliotheek Sint Nicolaasga is de eerstvolgende bijeenkomst op maandag 1 mei, van 14.30 tot 16.00 uur, in Bibliotheek Joure op woensdag 3 mei, van 10.30 tot 12.00 uur en tot slot in Bibliotheek Lemmer op donderdag 4 mei van 14.00 tot 15.30 uur. Om meer dekens te kunnen...

Lees verder »