Inwoners Langezwaag bepalen zelf locatie zendmast

LANGEZWAAG:  Ten noorden van de sportvelden in Langezwaag komt een antennemast voor de mobiele telefonie. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 18 april besloten hiervoor een omgevingsvergunning te verlenen. De locatie voor deze mast is bepaald in overleg met Plaatselijk Belang en na het versturen van een enquête naar de inwoners. Locatie keuze De keuze van de locatie van de mast is tot stand gekomen in overleg met Plaatselijk Belang en de bewoners van Langezwaag die via een enquête naar hun mening zijn gevraagd. Alle 400 adressen van Langezwaag hebben deze enquête ontvangen. Uit de enquête is gebleken dat 73% voor het plaatsen een antennemast zijn en 47% de locatie in het bosje aan de Boenders als voorkeur heeft. Wethouder Piet van Dijk: “Deze aanpak van onderaf heeft gewerkt en ik ben blij dat het Langezwaag nu zelf is gelukt om een locatie te kiezen waar draagvlak van...

Lees verder »