Iryoku heeft twee Masters of Kyokushin

LEEUWARDEN – Karateka’s Lauren van der Zee (18) uit Leeuwarden en Egbert Jan Pool (17) uit Hallum hebben op zaterdag 22 april bij het Masters of Kyokushin-gala in IJlst hun spannende prestigepartij in winst weten om te zetten. Beiden talenten trainen bij Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens. Het programma van het jaarlijkse gala telde zestien matchmaking-partijen. Egbert Jan Pool In zijn partij tegen een twintig centimeter grotere en zes kilo zwaardere tegenstander van Budo Kai Tora Tora (Zutphen) ging Pool er met de titel ‘Master of Kyokushin 2017’ vandoor. Pool liep in de eerste minuut een blessure op aan zijn voet en moest vervolgens al zijn vaardigheden en wilskracht aanspreken. Met series goed geplaatste stoten en slimme beentechnieken kreeg Pool in de tweede ronde de overhand en werd hij als winnaar aangewezen. Lauren van der Zee Van der Zee moest het opnemen tegen Irene Rosier, de plaatselijke favoriet van het organiserende...

Lees verder »