It Súd zet zelf de bloemetjes buiten

DRACHTEN – It Súd wordt de komende maanden de fleurigste entree van Drachten. Pleatslik Belang It Súd heeft zaterdagochtend de bermen vol gezaaid met wilde bloemen voor bijen en vlinders. De buurt heeft het groot aangepakt. Op drie daarvoor geschikte plaatsen op It Súd en een deel van de Suderheide zijn bermen afgeplagd voor het zaaien, zodat het zaad optimaal kan ontkiemen. De graszoden van de bloembedden zijn vooraf door buurtgenoot en voormalig kraandrijver Hans Beuckens met een kraantje van sponsor Peter Jutte verwijderd en door sponsor Jatra afgevoerd. De bloembedden zijn zaterdag door de deelnemers weer gevuld met zand, waarin aansluitend de wilde bloemzaden werden gezaaid. De organisatie heeft gekozen voor een akkerbloemenmengsel met bolderik, korenbloem, wilde ridderspoor, gele ganzenbloem, echte kamille, akkerleeuwenbek, bleke klaproos, grote klaproos, kegelsilene, Franse silene, nachtkoekoeksbloem, reukloze kamille en koekruid. Bij de plantvakken zijn tijdelijk bordjes geplaatst. De actie was niet toevallig op zaterdag, want dat...

Lees verder »