Jan van Houten rijdt nu in een auto die bij zijn Stijlhuis past

DRACHTEN – Jan van Houten hoeft zich niet langer te schamen voor de auto die hij in zijn voortuin heeft geparkeerd. Eigenlijk past dat blik niet in het kunstwerk, dat de Torenstraat nu eenmaal is. Nu is zijn auto zelf ook een kunstwerk. Tekst Fokke Wester Foto’s Harry van der Linde Rienk van Houten heeft de afgelopen dagen hard gewerkt aan de auto van zijn vader. In het fabriekje op Ureterpvallaat heeft hij het dak en de motorkap van de blauwe Hyundai Tucson van zijn vader Jan flink onder handen genomen. In de stijl van De Stijl heeft Rienk er zijn eigen kunstwerk van gemaakt. ,,Ik hie it der foarrich jier alris mei Rienk oer hân, mar doe binne wy der fierder net op yngien”, zegt Van Houten senior. Toen hij in februari een foto op Facebook plaatste, kwam het balletje wel aan het rollen. ,,Der wie in programma op televyzje...

Lees verder »