Kick-off Memoryroute tijdens Koningsdag in Burgum

BURGUM – Bij De Pleats wordt op Koningsdag om 10.30 uur de Kick-off gehouden van de Memoryroute Tytsjerksteradiel. Met de Memoryroute kunnen deelnemers de unieke en persoonlijke verhalen van de inwoners uit de zeventien dorpen in de gemeente Tytsjerksteradiel beleven. Maatschappelijke, sociale, culturele en ecologische verhalen van bijzondere plekken worden verteld door markante personen uit de dorpen en de mienskip. Het verhaal hoort bij het gebied, de persoon en bij het verleden, het nu en de toekomst.  De Memoryroute is een initiatief van Oranje Ferbynt, een lokaal gemeenschapsfonds. Oranje Ferbynt brengt personen met elkaar in contact zodat ideeën verwezenlijkt kunnen worden. Daarnaast ondersteunt zij initiatieven uit de Mienskip. Kick-off De memoryroute gaat officieel van start op Koningsdag. De kick-off maakt onderdeel uit van het feestelijke Koningsdagprogramma in Burgum. Om 10.o0 uur is er een ontvangst bij Restaurant De Pleats aan Schoolstraat 82, om 10.15 uur is er muziek door Marcel Smit, Fryske Sjonger...

Lees verder »