Lemmer ‘Mooiste dorp voor dagje weg’

LEMMER ‘De poort van Friesland’ is volgens de reizigerswebsite Travelvalley een van de mooiste dorpen van Nederland voor een dagje weg. De site heeft Lemmer op de vijfde plek geplaatst in het rijtje van Giethoorn, Oisterwijk in Noord-Brabant, het Limburgse Thorn, Monnickendam in Noord-Holland en Zoutelande in Zeeland. ‘Lemmer is prachtig gelegen aan het IJsselmeer en is daarmee, zeker in de zomer, een heerlijke plek voor een dagje weg’, meldt de website van Travelvalley. ‘Het is ook een oud dorpje, de geschiedenis gaat heel ver terug, en dat zie je ook aan de straatjes met prachtige oude architectuur. Je kunt er door de kleine straatje struinen (daar zitten best veel leuke winkeltjes) of genieten van gezelligheid in de haven van Lemmer’. Piet Zantman van Stichting Oud Lemmer ziet het dat het harde werken beloond wordt: ,,Daar zijn we als alle betrokken partijen die Lemmer op de kaart zetten voor inwoners...

Lees verder »