Mindfulnesstraining in Bewegingscentrum Drachten

DRACHTEN – In het Bewegingscentrum Drachten (BCD) gaat op 2 mei een achtweekse mindfulnesstraining van start. Een unieke bundeling van krachten van mindfulnesstrainer Greetje Komdeur en het Bewegingscentrum. ,,Naast fysieke training wint mentale training aan terrein en het is de verwachting dat Mindfulness over een aantal jaren net zo geïntegreerd zal zijn in ons leven als sporten”, vertelt Greetje Komdeur. ,,Fysiek trainen in de sportschool is met name gericht op het lichaam. Sporten heeft een direct heilzaam effect op de geest. Na het sporten gaat het dagelijkse leven en de drukte echter gewoon weer door en bouwt de stress weer op. Het heilzame effect van het sporten is slechts tijdelijk.  Mindfulness is de sportschool voor de geest, zodat iemand blijvend leert om om aandacht, ontspanning en geluk in zijn of haar leven te brengen, ongeacht de omstandigheden.” De Luchtzaal van het BCD vormt het sfeervolle decor voor de officiële, achtweekse...

Lees verder »