Prijswinnende bierbrouwerij Brouwdok houdt open dag

HARLINGEN – Bierbrouwerij Brouwdok Haven houdt woensdag 26 april een open dag. Iedereen is dan tussen 10.00 en 21.00 uur welkom op de Nieuwe Willemskade. Het bier van het type Baltic Porter van de buitendijkse brouwerij werd recent nog gekozen tot beste van Noord-Nederland. Dat was bij de verkiezing De Noordelijke Bierkaart van het horecavakblad Misset Horeca. Alle bierbrouwerijen uit Friesland, Groningen en Drenthe kon twee hun bieren insturen. Het bier moest deel uitmaken van het standaardassortiment en geleverd worden aan de horeca. Het winnende bier, De Dokwerker, is een fluweelzacht volmout bier met tonen van koffie en chocolade en fris en doordrinkbaar. Tijdens het bierfestival Groningen, begin april, koos een vakjury van Misset Horeca de beste bieren voor De Noordelijke Bierkaart. Op die kaart is plaats voor acht bieren. Tijdens de keuring werd het bier van de Harlinger brouwerij als beste gekozen.

Lees verder »